понедељак, 2. јануар 2017.

Mini Pavlove sa pekmezom od šljiva


Volimo sve, ali baš sve s pekmezom od šljiva! Jednostavna poslastica kao i sve Pavlove, a uživanje zagarantovano, kao i sa svakom Pavlovom!  

Puslice:
3 belanceta, sobne temperature
210 g prah šećera
1 pak vanil šećera
1 kašika prosejanog mekog brašna
1 kašika alkoholnog sirćeta ili soka od limuna

Za fil:
18 kašičica pekmeza od šljiva / koliko Pavlovih toliko kašičica
2 dl slatke mlečne pavlake
 +
2 kašike pekmeza od šljiva
2 kaaaašike šljivovice
20-tak grama pečenih listića badema


Za puslice: 3 belanceta sobne temperature dobro, penasto umutiti, dodati 210 g prah šećera, 1 pak vanil šećera, nastaviti s mućenjem dok se šećer sasvim ne rastopi a smesa treba da postane elastična i sjajna. Zatim dodati 1 kašiku običnog alkoholnog sirćeta ili soka od limuna, mutiti da se sve sjedini i na kraju dodati 1 kašiku prosejanog mekog brašna. Mutiti još minut-dva i videćete da su se belanca fino zgusnula i da "šiljak" stoji bez problema.

Rernu zagrejati na 120C. Pleh obložiti papirom za pečenje. Smesu sipati u špric za ukrašavanje pa na papir istisnuti smesu formirajući krugove prečnika 4-5 cm a onda istisnuti još jedan krug preko kako bi dobili gnezdo. Od ove količine dobila sam 18 gnezda. Isto ovo možete uraditi i tako što ćete smesu kašikom sipati na papir i lagano formirati udubljenje u sredini. Pleh u rernu, temperaturu smanjiti na 100C, sušiti ih 45-60 min što zavisi od rerne, od debljine puslica i ko zna kojih još faktora... Ja rernu otvorim svakih desetak minuta da izadje vlaga i na kraju ih ostavim u isključenoj rerni da se sasvim ohlade, al to samo kad vremena imam na pretek ili ih pravim uveče pa mi rerna ne treba...


Hladne puslice napuniti jednom kašičicom pekmeza, preko istisnuti umućenu slatku pavlaku i za kraj... ... 2 kašike pekmeza razmutiti sa 2 poveće kašike šljivovice pa preliti preko pavlake. Sve posuti pečenim listićima badema. Uživati ODMAH!


Puslice napravite po ovom ili po receptu koji koristite. Ispobala sam ih razne ali ove su mi odlične. Savršeno su lagane, okolo divno hrskave a u sredini taman suve! Pekmez od šljiva je odličan u kombinaciji sa slatkim puslicama s obzirom da je bez šećera. Ja ga pravim bez ikakvih dodataka. A šljivovica, e ona je tu zbog mene!




Copyright by Vikend Kuvarica. Sav tekstualni sadržaj i slike na ovom blogu su isljučivo vlasništvo autora ovog bloga. 


Нема коментара:

Постави коментар