четвртак, 13. април 2017.

Batlerski krompir

Odličan prilog uz kobasice ili dobar, sočan komad mesa. A može i kao odličan posni prilog uz ribu! Krompir je odozgo hrskav, u sredini savršeno mek a luk mu daje divnu slatkoću. Jednostavnije ne može...
Potrebno je za dve osobe: 
4 crvena krompira, srednje veličine
2 glavice crnog luka, srednje veličine
soli po ukusu
bibera poprilično / po ukusu
par kašika maslinovog ili običnog ulja.


Rernu zagrejte na 180C.
Krompir očistite pa isecite na najtanje moguće listiće, kao za čips. Možete koristiti rende za kupus ili neku od onih modernih sprava za seckanje, ja to ručno, polako i natenane, ne volim kuvanje na brzinu. Luk takodje očistite i isecite na tanka rebarca.
Pleh obložiti papirom za pečenje pa papir premazati s malo maslinovog ulja. Staviti jedan red krompira, posoliti i pobiberiti pa posuti lukom. Možete preliti i sa još malo ulja. Redjati dok ima materijala a završite krompirom. Sve odozgo dobro premažite maslinovim uljem pa u rernu na pečenje.
Krompir pecite oko 30-40 min, dok u sredini ne postane mek (probajte viljuškom ili jednostavno iz sredine izvucite jedan komadić i probajte), ali vodeći računa da odozgo ne pregori (po potrebi ga prekrijte alu folijom).
Služiti toplo, što toplije. Napisala sam da bibera stavite više nego uobičajno jer ovom jelu zaista dodaje na ukusu, vi uradite po sopstvenom nahodjenju.

Recept je od drage Tone sa bloga Ručak kod Mucike, pravog izvora inspiracije <3, a možete ga videti i ovde.

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар