недеља, 30. април 2017.

Giros na Snežin način



Od trenutka kad sam pronašla ovaj recept za Giros kod Sneže, onaj pravi nas više ne tišti! Poželimo, napravimo, pojedemo i srećno se počeškamo po stomaku ;) I nijedno roštiljanje više nije prošlo bez njega. Ovo je ubedljivo najbolji recept koji sam toliko puta podelila, odštampala i reklamirala da ni sama ne znam broj! Uz sve to priprema je krajnje jednostavna. 

Potrebno je za 4 osobe:
4 deblje šnicle (oko 1 kg), najbolje od svinjskog vrata mada je odlično i belo pileće meso
- za marinadu:
1 dl maslinovog ulja
2 kašike origana
1/2 kašike aleve paprike (može i ljuta tucana sudžuk paprika)
1 veeeelika kašika senfa
1-2 čena sitno seckanog belog luka ili beli luk u prahu
jedna granciča svežeg  ruzmarina ili 1  kašika sušenog (moj dodatak originalnom receptu)
so, biber



Sve sastojke za marinadu dobro izmešati, svež ruzmarin naseckati a sušeni izdrobiti, dodati meso pa marinadu utljati. Ja obično sve pripremim uveče, par puta meso okrećem, prevrćem, utrljam i tako do same pripreme, i sve držim u dobro zatvorenoj posudi u frižideru.

Rernu zagrejati na 200C. Rešetku podići bliže gornjem grejaču. Pleh obložiti papirom za pečenje i složiti meso. Peći petnaestak minuta na 200C, okrenuti na drugu stranu i peći još desetak-petnaest minuta, koliko da meso omekša i dobije zlatnu boju.

Umesto u rerni, meso možete ispeći i na roštilju, ništa nećete pokvariti ;), naprotiv!


Gotovo meso izvaditi, ostaviti da se malo odmori pa ga iseći na štapiće. Služiti naraFski uz sveže pečene lepinje, grčki pita hleb, razne salate, tzatziki salatu, pomfrit,..
<3<3<3



Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар