понедељак, 3. јул 2017.

Slasni slani drobljenac


Još jedan doručak po mojoj meri. Ovo nije klasičan drobljenac, odnosno Kaiserschmarrn, već jedna od njegovih verzija, slan ali zaista odličan! 

Potrebno je za dve osobe  (ili za jednu al' momački gladnu)
1/2 veće crvene paprike ili 1 baš mala
1 mali paradajz
par šnita pančete, pršute, vrata ili bilo čega sličnog
50-100 g belog starog sira, može i feta
2 jajeta
1/2 dl mleka
so i biber po ukusu
3 veće, deblje sečene kriške starog hleba
2-3 kašike maslinovog ulja

(originalni recept)

Papriku iseći na uže trake. Zagrejati ulje pa sipati papriku. Kad paprika "svene" dodati oljušten paradajz, očišćen od semenki i isečen na kockice. Pržiti kratko pa dodati i pančetu. Ostaviti na tihoj vatri par minuta da pančeta zamiriše i malo se prepeče.

Posebno blago umutiti jaja, dodati so, biber, mleko i na kraju hleb isečen na kockice. Izmešati da svaka kocka hleba upije podjednako jaja i mleko. Sve to dodati u povrće i nastaviti sa prženjem ali sada na jačoj vatri. Mešajte da se hleb ravnomerno zapeče sa svih strana. Pred kraj dodati izdrobljeni sir i sve promešati. Posuti malo peršuna i odmah služiti.

Možete korstiti i papriku iz zamrzivača a umesto svežeg paradajza može i onaj sušeni, iz ulja, sa začinima, ili pak pelat. Sa sušenim paradajzom ovaj drobljenac je prste da poližeš! <3<3<3




P.S. Ubacila pod tag "slana peciva" jer mi nikako nije moglo da prodje kao predjelo ili salata.



Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар