среда, 25. јануар 2017.

Ambasador štangle



Nekada je to bila Ambasador torta, jaka, čokoladna, tri različita fila i četiri iste kore, od kojih sam ukrala dve i meni najlepši fil i, evo ih - Ambasador štangle!

Potrebno za kore:
8 belanaca
8 kašika šećera
4 kašike brašna
1 pakovanje praška za pecivo
16 kašika mlevenog lešnika

Fil: 8 žumanaca
150 g šećera
125 g maslaca
125 g prah šećera
1 pakovanje vanil šećera
200 g mlevenog, pečenog lešnika

Glazura:
100 g čokolade
60 g kisele pavlake (1/3 čaše)
2 kašike ulja



Na isti način napraviti dve kore: umutiti 4 belanceta sa 4 kašike šećera, 2 kašike brašna sa 1/2 praška za pecivo i na kraju lagano umešati varjačom 8 kašika mlevenih lešnika. Peci 15-20 minunta na 175C u plehu obloženom papirom za pečenje. Pleh je dimenzija 25x35 cm.

Za fil umutiti 8 žumanaca sa 150 g šećera dok žumanca ne pobele, pa ih kuvati na pari dok fil ne počne da se da se odvaja od dna suda. Ohladiti. Umutiti 125 g maslaca sa 125 g prah šećera  i jednim vanil šećerom, dodati hladan fil od žumanaca i na kraju umešati 200 g mlevenog pečenog lešnika.
Filovati kore.

Za preliv od čokolade: otopiti 100 g čokolade, dodati 60 g kisele pavlake i 2 kašike ulja. Mešati dok se masa ne ujednači i preliti kolač.


Obično ga sečem na štanglice 1,5x3,5 cm, ali može i na kocke (u tom slučaju kocke bih cele prelila čokoladom pa bi to onda bili Ambasador minjoni!). I naravno, kafica...


Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар