субота, 4. фебруар 2017.

Krmenadle iz folije


Recept sam pronašla jako davno u nekim novinama, jedno vreme stalno spremala i onda prestala! Ali evo ga opet, usavršena verzija mada je i ona prvobitna bila odlična!

Potrebno je za 4 osobe:
4 deblje krmenadle
200 g šampinjona, iseckanih na listiće
1 manji crni ili crveni luk, sitno seckan
1 čen belog luka, sitno seckanog
so i biber po ukusu
2 kašike kisele pavlake 20% mm
100 g mesnate slanine, iseckane na kockice
1 kašika rendanog parmezana



U tiganj sipati malo ulja i dobro ga zagrejati. Krmenadle malo prosušiti kuhinjskim papirom i kratko propržiti, koliko da lepo porumene s obe strane. Izvaditi ih na tanjir. Posoliti i pobiberiti.

U istoj masnoći, na srednjoj vatri, ispržiti slaninu iseckanu na kockice. Čim porumeni, izvaditi je na kuhinjski ubrus i ostaviti da se ocedi. Ako je slanina pustila mnogo masnoće, višak odliti, ostaviti oko jedne kašike.

Manju glavicu crvenog luka sitno iseckati i pržiti dok ne postane staklast, dodati jedno čene sitno seckanog belog luka a zatim ubaciti šampinjone iseckane na listiće. Dinstati dok ne ispari tečnost od šampinjona, malo posoliti i pobiberiti.

Odseći 4 komada folije (možete koristiti i papir za pečenje), velika koliko da lepo ušuškate svaku krmenadlu. Foliju premazati trunčicom ulja, staviti komad mesa, odozgo sos sa šampinjonima, zatim pola kašike kisele pavlake, preko slaninicu i na kraju sve posuti s malo rendanog parmezana ili nekog drugog sira po želji.


Uviti u paketić tako da je dobro zatvoreno sa svih strana. Ako ste koristili papir za pečenje onda paketić uvežite kanapom. Složiti u pleh od rerne i peći još 10-15 minuta na 200C dok meso ne bude gotovo. Izvaditi iz rerne i ostaviti u foliji još par minuta pa servirati, obavezno preliti svim sokovima koji su se skupili pri pečenju!


Služiti uz pire krompir, bareno povrće, sezonsku salatu, ništa...


Pavlaku možete dodati direktno u šampinjone, možete naliti i malo suvog belog vina, pa sve zajedno prodinstati da tečnost uvri i alkohol ispari. U tom slučaju nije potrebno dodatno stavljanje pavlake na meso.

Ovako pripremljene krmenadle (možete i neki drugi komad mesa) divno su sočne i meke!



Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 


Нема коментара:

Постави коментар