уторак, 20. јун 2017.

Ledeni čaj s breskvama

Meni na prvom, a gdinu Dj. na drugom mestu na top listi popularnih letnjih napitaka (treba li uopšte da navodim šta je njemu na prvom mestu?!). Ovaj čaj kuvam u loncu od 5l i to nam je merka za dva dana. Ako imamo goste onda ga stučemo čim se ohladi pa sutradan "ajd Jovo nanovo"!. I kako ugledam prve breskve na pijaci tog istog trene počinje sezona ledenog čaja koja se završi s poslednjom.

Potrebno je za 1 litar ledenog čaja:
1 litar vode
4 kesice zelenog čaja
2 breskve
1 limun
med po želji
sveža nana ili matičnjak



Skuvati čaj.

Dakle provri voda, skinete je s ringle, dodate čaj, poklopite, ostavite da odstoji 5 minuta, procedite, ostavite da se ohladi. Lele, dadoh i recept za kuvanje čaja ;)

Breskve narezati na kriške i dodati u čaj. Dodati sok od limuna, ko voli može čaj da zasladi medom ili šećerom. Ostaviti da se dobro, ali doooobro ohladi i da breskve odstoje u čaju, pa onda ukrasiti čaj kolutovima limuna i grančicama nane ili još bolje matičnjaka. Služiti ga klot ili preko tone leda.

Ako ste ikada probali kupovni ledeni čaj od breskve, odmah da vam kažem - ovaj je bar 50 puta bolji! Kvalitet i da ne pominjem. Breskve nikako ne bacati, ukus im je fenomenalan tako da je opšta otimačina kako oko čaja tako i oko breskvi :) <3<3<3






Recept: klik!

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.




Нема коментара:

Постави коментар