четвртак, 10. август 2017.

Mediteraneo pužići

Meni je prva asocijacija na Mediteran film "Mediteraneo" ☺☺☺ još od onog prvog puta kad sam ga gledala. Ako imate priliku, obavezno ga pogledajte, apsolutno neodoljiv! I tako su ovi pužići, umesto imena Mediteranski, dobili malo drugačiji naziv. 

Pravljeni su sa kupovnim lisnatim testom i ništa im ne fali! Nekad treba ugoditi i sebi i učiniti život lakšim, ovo kod mene ne važi samo kad je u pitanju Rozen torta, u svim ostalim slučajevima može da se desi da nekad, u nekom trenutku, uhvatim krivinu pa preprečim do cilja. 

U ovom receptu ne mogu vam dati savršeno tačne mere, sve zavisi od vaše lične inspiracije i od toga da li neki od sastojaka volite više ili manje, ali otprilike, to bi bilo to:

Potrebno je za 4 osobe:
1 pakovanje od 500 grama gotovog lisnatog testa
2-3 kašike maslinovog ulja
malo sušenog paradajza, količina koliko ko voli, može onaj klot a može i onaj iz ulja
oko 200-250 g feta sira
malo svežeg, iscepkanog bosiljka
origano
jedno jaje
malo rendanog parmezana


Rernu zagrejati na 250C.

Lisnato testo odlediti pa svaku polovinu, na blago pobrašnjenoj radnoj površini, rasklagijati u pravougaonik debljine od oko 2 mm.

Površinu testa premazati s malo maslinovog ulja, oko 2-3 kašike biće sasvim dovoljno. Odozgo posuti iseckani sušeni paradajz, usitnjenu fetu, bosiljak i origano naravno.



Testo uviti u rolat, rolat uviti u streč foliju i staviti ga na desetak minuta u zamrzivač da se dobro rashladi kako bi se lakše sekao.

Rashladjene rolate seći oštim, ravnim nožem na parčad debljine oko 1 cm, bolje i malo deblje nego da budu pretanki. Redjati ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati ih s blago umućenim jajetom i posuti sitno rendanim parmezanom.


Peći ih desetak-petnaest minuta na 250C, treba blago da porumene. Gotove pužiće malo prohladiti i služiti! <3<3<3





Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 



Нема коментара:

Постави коментар