субота, 5. август 2017.

Zapečene breskve sa začinima

Još jedna poslastica s breskvama i još jedno malo slatko zadovljstvo. Pardon, veliko zadovoljstvo! Beskrajno jednostavno da se napravi, jedino što je potrebno je da ignorišete  +41 u najavi i uključite rernu na jedno pola sata, pa posle toga ko živ ko pečen! 

Potrebno je za dve osobe:
3 lepe, krupne, zrele breskve
3 kašičice šećera
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice đumbira u prahu
dobar prstohvat sveže mlevenog bibera
malo maslaca



A sada onaj najgori deo: uključiti rernu i zagrejati je na 180C. Koliko vas je odustalo od recepta posle ove rečenice? Ima li vas još ovde? Ako ima onda da nastavim...

U činijici pomešati šećer, cimet, đumbir i biber.

Breskve presecite na pola, izvadite košticu a onda isecite na kriške. Pliću vatrostalnu posudu (ja sam koristili poklopac od vatrostalnog stakla) premazati maslacem. Poredjati kriške breskve. Posuti ih šećerom i začinima i staviti u rernu.


Peći ih oko desetak do petnaest minuta na 180C, treba da omekšaju ali nikako da se raspadaju, a i pustiće fino sok.


Gotove breskve izvaditi, prohladiti pa ih služiti uz kuglu sladoleda ili grčki jogurt, ili ovako kao ja, uz kiselu pavlaku. Obavezno sve prelijte onim sokom koji su pustile breskve.

Treba li da kažem da ćete biti i te kako prijatno iznenađeni utiskom koji će na vas ostaviti ova kombinacija začina zajedno sa pečenim breskvama? E pa bićete, baš baš! <3<3<3


Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 



Нема коментара:

Постави коментар