недеља, 28. јануар 2018.

Kuglof od pomorandže s malinama


Ma to je mirisalo dok se peklo, pa me je onesvestilo kad sam ga izvadila iz rerne i totalno dotuklo na prvi zalogaj... It is my... my precioussssss.... 

Potrebno je:
300 g mekog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
2,5 dl jogurta, tečnog
120 g šećera
1 pomorandža, korica i sok
125 g maslaca
3 jajeta
1 šolja malina

Preliv:
150 g prah šećera
malo soka od pomorandže ili limuna
10 g maslaca
1 kašika ulja



Svi sastojci za kuglof treba da budu sobne temperature sem voća, ono može da bude i zaledjeno.

Prosejati brašno s praškom za pecivo, dodati so i promešati.

Maslac dobro umutiti pa dodati 120 g šećera i jedno po jedno jaje. Nije potrebno odvajati žumanca i belanca. Mutiti najvećom brzinom dok se ne dobije ujednačena smesa.

U testo zatim dodati sok i sitno rendanu koricu od jedne pomorandže i 2,5 dl tečnog jogurta. Na kraju umešati brašno, so i prašak za pecivo. Mutiti još 2-3 minuta.

Zaledjene maline malo posuti brašnom i uvaljati. Kalup za kuglof dobro podmazati maslacem i posuti brašnom. Sipati 1/3 testa, preko toga 1/2 malina, ponovo testo, ostatak malina i na kraju sve preliti preostalim testom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 50-60 min. Probati čačkalicom da li je pečeno. Pečen kuglof ostaviti da se prohladi jedno pola sata i tada ga preručiti na tacnu.

U 150 gr prah šećera dodati sok od 1/2 limuna (stavila) ili pomorandže, 10g maslaca i 1 kašiku ulja. Sve zagrejati na tihoj vatri, stalno mešati sve dok se ne dobije ujednačeni svilenkasti preliv. Topli preliv preliti preko kuglofa i ostaviti da se osuši.


Preporuka za posluživanje: ceo, pa na pola! <3<3<3


Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар